Werkwijze

Praktische en deskundige begeleiding

Met aandacht en oprechte betrokkenheid zal ik naar je luisteren, zien wat je raakt en je stimuleren tot het zetten van persoonlijke stappen.

Zodat jij weer in balans kunt komen, of kan herstellen van wat je hebt meegemaakt.
Meestal zijn trajecten kortdurend, 4-6 sessies. Soms korter, soms blijkt langer nodig te zijn.

Elke keer zullen we samen bekijken wat de verwachtingen zijn van de begeleiding en het aantal sessies die nodig zijn.

Telefonische kennismaking

Ons eerste contact is een telefonische kennismaking van max. 30 minuten. Hier zijn geen kosten voor jou aan verbonden. We bespreken je coachvraag,  je wensen, verwachtingen en doelen. Wanneer het voor beide partijen passend is zullen we een eerste afspraak plannen. Ik stuur je hiervoor enkele formulieren toe die je mag invullen en meenemen. Mocht blijken dat begeleiding door iemand anders beter aansluit bij je vraag zal ik je doorverwijzen.

Intake

Bij onze eerste afspraak bespreken we het intake-formulier en werken we je coachvraag verder uit. Ik zal je mogelijk kunnen vragen om screeningslijsten in te vullen om een meetmoment bij aanvang van onze gesprekken te hebben. Samen stellen we doelen op en bespreek ik met je hoe mijn verdere begeleiding er uit zal zien. Soms starten we al met coaching tijdens onze eerste afspraak.

Verloskundige Coaching

Tijdens de coaching gesprekken zullen er afhankelijk van je vraag verschillende methoden aan bod kunnen komen. Denk hierbij aan praktische opdrachten, ademhalingsoefeningen, lichaamsgericht werken, EMDR, FHER (EVA). Het vertellen van jouw verhaal en samen inzicht krijgen in de situatie van wat er gebeurd is, de momenten die voor jou intens zijn geweest én de aandacht voor je gevoel hierbij is wat helpt met het vinden van oplossingen. .

Wil je meer lezen?

Misschien heeft een gebeurtenis rondom je zwangerschap of jouw bevalling een zodanig nare herinnering bij je achtergelaten, dat er sprake is van een traumatische ervaring of PTSS. Dit staat voor Post Traumatisch Stress Syndroom.

Bij een traumatische ervaring of PTTS na een bevalling kan je het volgende herkennen:
• Nu je weer zwanger bent, roept de gedachte aan een bevalling angst en onrust op.
• Je droomt over je bevalling en bent schrikachtiger dan normaal.
• Je voelde je tijdens je bevalling machteloos, alleen, angstig, of onzeker.
• Je kijkt met een negatief gevoel terug op je bevalling.
• Je voelt je schuldig over het verloop van je bevalling.
• Je had het gevoel dat jouw leven of dat van de baby in gevaar was en daar heb je nu nog last van.

EMDR wordt in de zwangerschap meestal toegepast tot 34 weken.

Klik hier voor meer informatie over EMDR

FHER staat voor Feel it, Heal it, Erase it, Replace it. Het  wordt ook wel EVA (Emotionele Visualisatie Affirmatie) genoemd.

Door in een gesprek met jou het ideale bevallingsverhaal te visualiseren, komen het brein en de rest van het lichaam tot rust. Ik vraag tussendoor steeds naar je gevoel. Dit stimuleert de rechterhersenhelft. Door te vertellen en te praten wordt het taalcentrum geactiveerd en kunnen er woorden aan het gevoel worden gegeven. Het bijzondere aan deze methode is dat de baby hier ook bij betrokken wordt. Immers, jij staat in contact met je baby en als de moeder verandert, verandert de baby mee.
 FHER  is ook een uitstekende manier om een eerdere bevalling te resetten als je meer dan 32-34  weken zwanger bent, of indien er om medische redenen geen EMDR mag worden toegepast.

Klik hier voor meer informatie over FHER (EVA)

Scroll naar boven